I-pad lapsen päivittäisessä käytössä

in Etusormet pohdintoja Julkaisija

Tänään i-pad laskeutui ainakin viikoksi erityisen tuen lapsen arkeen. Aamulla opettelimme lapsen ja hänen avustajan kanssa i-padin käyttöä ja seurasimme lapsen toimintaa ja työskentelyä i-padilla, samalla kartoittaen sopivan tasoisia appseja lapselle. Tällä viikolla lapsi harjoittelee avustajan tuella eri asioita eri viikonpäivinä i-padin kanssa. Esim. ma numeroiden piirtämistä, ti lukujonoa 1-10, keskiviikkona hamottamista (värit ja koot), to oman nimen kirjoittamista ja pe asioiden ja esineiden luokittelua. Ja palkinnoksi päivittäisestä puuhahetkestä tarjoutuvat herkkuappsit 😉 jäätelöannokset, kakut ja muffinssit…eikun leipomaan ja herkuttelemaan.

Kaiken ohessa lapsi harjoittelee sanoittamista, puheen selkiyttämistä, sanavaraston kartuttamista. Sekä ennen kaikkea ohjeen mukaan toimimista ja omantoiminnanohjauksen säätellyä.

Avustaja arvioi samalla lapsen työskentelyä viikon aikana kirjaten muistiinpanoja. Jakson jälkeen voimme antaa palautteen vanhemmille ja välittää tietoa i-padista henkilökohtaisena oppimisen välineenä.

Maanantai terveisin, Mari

0