Kourulan päiväkodin Karuselli-ryhmän Muumi-kevät!

in Miun uutiset Julkaisija

Tänä vuonna vietetään kirjailija / kuvataiteilija Tove Janssonin 100-v. juhlavuotta. Juhlavuoden innoittamana Muumit ovat olleet monessa mukana. Keräsimme mm. lasten Muumi-tietoutta pienryhmissä ajatuskarttoihin. Pylväsdiagrammien avulla tutkimme eri Muumi-hahmojen suosiota ryhmässämme. ’Lempparihahmoja’ olivat mm. Pikku Myy, Mörkö ja Nuuskamuikkunen. Opettelimme uusia Muumi-lauluja, joista mm. Pieni iloinen tie ja Muumimamman laukku raikui kevätjuhlassammekin
Saimme ryhmäämme talvella iPad-minin, jonka käyttöä päätimme harjoitella lasten kanssa. Kotikäytössä kokeillut iMotion ja iMovie sovellukset vaikuttivat mukavilta ja lasten kanssa toteuttamiskelpoisilta, joten tuumasta toimeen ja animaatioelokuvien tekoon!

Lapset valitsivat haluamansa pienryhmät (3-5 lasta) ja ryhmissä he keksivät oman pienen Muumi-tarinan. Tarinassa seikkailevat lasten valitsemat Muumilaakson suosikkihahmot. Tarinaan on tehty taustat ja hahmot piirtäen ja askarrellen. Animaatioiden kuvaus oli tarkkaa ja hidasta työtä. Kaikki pääsivät vuorollaan kuvaushommiin ja siirtämään hahmoja. Työ oli innostavaa, mutta välillä joidenkin mielestä omaa vuoroa odotellessa tylsääkin.

Valmis lopputulos kuitenkin palkitsi: ylpeänä saimme esittää vanhemmille 5 Muumi-elokuvaa maailman ensi-illassa kevätjuhlassa 20.5.!

Katso hienot muumielokuvat ”Videot” kohdasta tai ”Lasten animaatiot”.

0