Laina-robotteja Mollalta!

in Aikaisempia juttuja Julkaisija

Molla hankkeessa on hankittu kaksi laina-robottia päiväkotien käyttöön. Robotin voi ottaa hoiviin pariksi viikoksi ja sitten palauttaa ne kotipesään Kasvatus-ja opetustoimen virastoon.
Molla hankki kaksi Bee-Bot robottia, ampiaisen näköiset robotit, joiden kanssa lapset voivat harjoitella esim. koodausta. Laitteen mukana tulee karttamattoja joiden päällä amppari liikkuu, kun annetaan komentokäskyt selässä olevista napeista. Mattoja voi tehdä itse isolle paperille piirtäen tai maalaten ja miettiä erilaisia asioita, joita voi opetella. Eskareilla oppiminen voi olla kirjainten harjoittelua, laskutehtäviä tai aarteen etsintää. Pienemmät voivat kuljettaa ampiaista oikean muodon, värin tai hahmon mukaan.

Turussa Bee-Botteja on käytetty jo pari vuotta ja niiden avulla lapset ovat harjaantuneet niin asioiden hahmottamisessa, kuin vuoronodotuksessakin… Myöskin laskutaitoa tarvitaan että amppari saadaan liikkumaan tiettyyn kohtaan. Ja ryhmätyökykyä tietenkin myös.

Katso myös video-ohjeistus kohdasta videot…

0