• img_3189-1.jpg
  • img_3190-1.jpg

Taipalsaaren väkeä tutustumassa Mollaan

in Aikaisempia juttuja Julkaisija

Taipalsaaren varhaiskasvatuksen ihmisiä kiinnosti nähdä Molla-toimintaa käytännössä ja Lappeen Riikka, Riitta, Katja ja Tero lupautuivat esittelemään sitä.
Lappeen pikkulastenkoulun Kauhutalon eskariryhmässä työskentelevät Riikka Jaala-Pesu ja Tero Haiko, päiväkotiryhmä Taikalammen Katja Nissinen sekä alueen erityislastentarhanopettaja Riitta Paakki ottivat vastaan kaksi henkilöa Taipalsaaren päivähoidosta. Heille näytettiin materiaalia, jota lapset olivat tehneet padeillä ja kameroilla ja kerrottiin niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista. Välineet joilla lapset toimivat, kiinnostivat ja herättivät kysymyksiä. Hyviä vinkkejä kaivataan aina ja niiden jakaminen olisi todella tärkeää sellaisille, jotka vasta aloittelevat.

Monia päiväkoteja varmaan mietityttää vieläkin medialaitteiden integroiminen päiväkotiympäristöön, vaikka lasten elämässä ne ovat jo suurelle osalle arkea. Puhuminen mediakasvatuksesta ja lasten opastaminen mediamaailmassa on meidän kasvattajien tehtävä ja siitä tulisi keskustella myös vanhempien kanssa. Laitteet saatetaan myös nähdä vaikeina opetella ja koulutus henkilökunnalle mietityttää. Taipalsaari kuuluu kuitenkin Lappeenrannan hakemaan Osaava-hankkeeseen Lemin ja Savitaipaleen lisäksi, joka mahdollistaa päivähoidon henkilökunnan kouluttamisen. Ensi syksynä alkaa siis Tekla- nimisen hankkeen nimissä mediakasvatukselliset koulutukset. Tekla sana muodostuu sanoista: Tieto- ja viestintäteknologiaa esi-ja alkuopetuksen toimijoille.

Taipalsaarelle onnea toiminnan aloitukseen ja toivottavasti saitte käyttökelpoisia vinkkejä Mollilta.

0