Kategoria

Yleinen

Tiitiäisten tutkimusmerkki vol.2

in Yleinen Julkaisija

Etäyhteys Ylämaan Steam-ryhmään otettiin 7.3. jolloin oli tarkoitus kuulla lasten suunnitelmaa merkeistä ja vähän pohtia värivalintoja.

Meillä oli Saimaan mediakeskuksen maker-huoneessa hanketutkijamme Tekla ja hänen keksijä-kamunsa Hra3d.

Lapsilta kysyttiin kelpuuttavatko he Hra3d:n tekemän prototyypin Tiitiäisten lähettämästä muovailuvaha-suunnitelmasta. Malli oli heistä hyvä, mutta toiveena oli, että he voisivat maalata itse merkin hopea-valkoiseksi ja lisätä glitter-koristelut… Tämähän onnistuu tietenkin, joten tulostamme tuon tulevan merkin helmen valkoisena ja Tekla käy ostamassa harmaata akryyliväriä ja jos muuta glitteriä ei löydy, lupautui hän luopumaan omasta glitter-kynsilakastaan.

Yhteys keskustelussamme vähän pätki, mutta saimme välitettyä ajatuksiamme. Ensi kerralla katsotaan tulostustilanne ja kuinka ”uunituore” tutkijanmerkki tulee koneesta!

Tässä kuvat ensimmäisestä prototyypistä, (valkoinen, liian pieni) ja seuraavasta (musta, sopiva koko)

0

Ylämaan tutkijat

in Yleinen Julkaisija

Ylämaalla ollaan suunniteltu tutkijan merkkejä heidän avaruusaiheensa innoittamina. Tiitiäisten ryhmässä on 2-5 vuotiaita ja he ovat tutkineet avaruutta tarkasti. Seuraavaksi Tekla ottaa etäyhteyden ja mietimme miten heidän suunnitelmansa taipuu lopulliseksi merkiksi. Sitten sovimme tulostukselle live-striimausajan ja he saavat nähdä uunituoreet merkit 3d-tulostimessa. Tuolloin täytyy myös sopia miten ja milloin heille toimitetaan merkit.

0

Teppo Tuhatjalkaisen vaiheet

in Yleinen Julkaisija

Tekla tutkija kävi Pöllömetsän ryhmässä, jossa hieno malli Teppo Tuhatjalkaisesta odotteli. Hänet oli muovailtu muovailuvahasta ja tärkeässä osassa oli syntymäpäivähattu hänen päässään. Lisäksi väritoiveena oli sininen väri.

Päästessään takaisin mediakeskukseen, rupesivat Tekla ja Hra3d kokeilemaan Tepon mallia tietokoneen ohjelmalla. Tärkeää oli lisätä Teppoon avaimenperää varten jokin lenksupaikka ja Tekla halusi myös, että Tepolla olisi leveä hymy.

Miltäs näyttää, onko prototyypin näköinen…?

Tässä vielä kuvasarja Tepon suunnitteluvaiheista:

2+

Pöllömetsän tutkimusapulainen…

in Yleinen Julkaisija

Tekla sai viestin:

Myöskin Pöllömetsän ryhmä Lappeen päiväkotikoulusta toivoi tutkimusmerkkejä. Heidän merkkinsä tulisi olla sininen ja tutkija Teppo Tuhatjalkaisen muotoinen. He pyysivät Teklaa käymään.

Tekla vastasi heille:

”Wau : ) Näyttääpä hienolta merkiltä! Mielelläni tulostan tuollaisia merkkejä.  Nyt voitaisiin ottaa joko facetime-yhteys, jolloin ystäväni Hra3D :kin voisi olla paikalla ja näyttäisimme miten tulostussuunnitelman kanssa edetään…

Tai sitten voisin tulla ensin käymään teillä ja ottaisin yhden teidän Teppo Tuhatjalkaisesta malliksi ja sitten sopisimme ajan, jolloin katsoisimme tulostusta sitten facetimen välityksellä.

Miltäs tämä kuulostaa?

Jos teillä on ensi viikolla aikaa esim. keskiviikkona tai torstaina, 16 tai 17.1. ja voisin ehkä tulla käymään ennen teidän ruokailua.

Palataan!

Yst.terv.

Tekla V. Tormenta, tutkija”

 

1+

Tutkijoiden merkkejä tulostelemassa!

in Yleinen Julkaisija

Vuosi 2019 alkoi ja viestintä Steam-ryhmien kanssa aloitettiin Lappeen päiväkodin Sinimetsäläisten kanssa. Heiltä tuli soitto face timeen Tekla Tutkijalle ja sieltä esiteltiin tutkijan merkki-suunnitelmia eri muodoissa. Oli tehty malli huovutettuna, paperimassasta ja muovailuvahasta. Aihe oli siis sydän. Tekla Tutkijan ystävä Hra3d:kin oli paikalla ja he esittelivät tulostimella tehtyjä esineitä. Sitten sovittiin uusi yhteydenotto, jolloin Sinimetsän merkit olisivat tulostumassa.

Torstaina sitten Tekla vie merkit Sinimetsään ja tapaa Pöllömetsän lapset, joilla myös suunnitelma valmiina.

Tässä kuva Teklan tutkimuspäiväkirjan sivuilta.

Tässä oli Teklan ohje Hra3d:lle. Sillä hän myös kyseli tietä toisilta lapsilta tullessaan Lappeen päiväkotikouluun ja etsiessään Sinimetsää.

Ja tässä valmiit merkit:

Hyviä tutkimuksia!

T:Tekla ja Hra3d

2+

Steamiläisille hyvää joulun aikaa ja hienoa uutta vuotta 2019!

in Yleinen Julkaisija

Steamiläiset jäävät pian lomille ja tammikuussa taas jatketaan uusin voimin.

Syksyyn mahtui kaikenlaista tapahtumaa ja ryhmissä oli myös paljon henkilövaihdoksia.  Toivottavasti kaikki saavat keskittyä tutkimuksiin nyt uuden vuoden tullessa paremmin.

Tekla-tutkijan käydessä animaatiopajassa Pontuksen päiväkotikoulun Sammalniemen ryhmässä hänen ystävänsä Viiri Hiiri katosi mystisesti. Alkusyksystä laitoimme sitten kadonnut-ilmoituksen koulun seinille.

Se auttoikin ja Viiri ilmestyi Sammalniemeen hoidettavaksi!

Eilen sitten vihdoin Tekla-tutkijan apulainen kävi viemässä joulutervehdykset Pontukseen ja Viiri pääsi hänen kyydissään kotiin.

Tässä myös Viiri Hiiri ja hänen lapsensa Ruusu onnellisina jälleennäkemisestään toivottavat kaikille hyvää joulua!

0

Steamiläisten joulu…

in Yleinen Julkaisija

Tässä tuo 3d-kynä pakkaus. Siihen ostettiin myös lasten ja aikuisten hanskoja, jotta kukaan ei polttaisi sormiaan. Joka paketissa oli muutama eri väri kynässä käytettävää täytettä ja lisäksi sieltä löytyi läpinäkyvä muovialusta, jonka läpi pystyy tekemään piirroksen vaikka omasta suunnitelmastaan. On olemassa myös appi, Polaroid play, jossa on paljon esimerkkejä aina korvakorujen malleista sirkus karusellin tekoon asti!

Lisäksi Steam-ryhmät saivat Linda Liukkaan kirjoja koodauksesta, tekoälystä ja robotiikasta, sekä chrome book-tietokoneen lasten tuotosten dokumentointiin ja tallentamiseen.

0

Tutkimus-ideoita!

in Yleinen Julkaisija

Tässä erään Steam-ryhmän tutkimusaiheita…

Saa nähdä millaisia projekteja näistä kehkeytyy,  jännityksellä odotamme!

0

Syksyn 2018 Steam-suunnitelmia…

in Yleinen Julkaisija

Syksy on lähtenyt käyntiin ja muutama uusi Steam-ihminen on hypännyt mukaan. 3DBearin Kristo Lehtonen antaa meille skypen välityksellä lisäkoulutusta ja muistuttelee mitä viime kevään koulutuksissa tehtiin. Lapset ovat muutamassa ryhmässä vielä miettimässä tutkimusaiheitaan ja suunnitelmien valmistuttua tutkijan merkit saadaan sitten tilaukseen 3d-tulostimelle.

Pinterestiin on nyt lisätty Pöllömetsän ryhmä, joiden taulussa linkki heidän pedanet-sivuilleen. Muidenkin pilottiryhmien linkit täytyy ohjata uudestaan muutoksien takia.

Torstaina 20.9.18 näemme ja päivitämme tilannetta.

 

1+

Steamiläiset kesälomalle…

in Yleinen Julkaisija

Mollan Steam-jengi tapasi vielä kesäkuussa, vaikka suurin osa oli jo jäänyt lomalle. Kävimme läpi mitä oli jäänyt käteen tehdyistä projekteista ja mitä ideoita ehkä jo oli syntymässä ensi syksylle. Ryhmissä tapahtuu paljon muutoksia ja ihmisiä vaihtuu, mukaan tulee siis muutama uusi Steam-jäsen. Heidän tekemisistään kuulemme lomien jälkeen enemmän. Mukavaa lomaa kaikille!

 

1+
Mene Ylös